tisdag 1 april 2014

Kassler i ugn

Idag blev det kassler i ugn till middag. Underbart gott! T.o.m min man älskade maten trots att han är tveksam till min lågkolhydratmat ibland 😉 Denna rätt är väl inte så strikt paleo (kassler är kanske inte fullt godkänt) men ett väldigt bra middagsförslag.
Dessutom gick det jättesnabbt att förbereda kasslern, tog max 10 minuter. Bonus för att det gick bra att förbereda igår kväll och stoppa i ugnen när vi kom hem med hungriga barn. Enkelhet är allt!

Tyvärr hann jag inte ta nån bild innan familjen högg in men här kommer receptet:

600g kassler
3-4 tomater
1 huvud broccoli
1/2 paprika, gul eller röd
1/2 gul lök
2,5 dl kokosmjölk
Riven parmesanost (kan väljas bort
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva kasslern och tomaterna. Varva kassler och tomat i en smord ugnsform. Lägg broccoli och paprika runt om och häll över kokosmjölken. Salta och peppra grönsakerna efter smak. Strö över ev parmesanost. Grädda i ugnen 20-30 minuter tills det fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar