onsdag 9 april 2014

Savoykål!

Håller fortfarande på att testa mig igenom  de olika kålsorterna och igår var det savoykålens tur. Stekte den ca fem minuter i smör och hade till köttfärssås. Jättegott! Stekt kål av olika slag är min bästa ersättning för pasta och potatis, helt klart. 

Eftersom jag ville ha nåt mer i grönsaksväg med mig till lunchen så gjorde jag igår kväll en paprikasallad. Väldigt enkelt och gott. Grillade 2 paprikor på 250 grader i ugnen tills de började bli brända (tog ca 30 min att få dom brända runt om. Vände dom ca var 10:e minut). Sedan fick paprikorna vila i en kastrull med lock i ca 20 min. Avlägsnade skalet och strimlade köttet. Ner i en skål tillsammans med lite skivad scharlottenlök, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. 
Tror det blir gott till resterna av köttfärssås och savoykål!

Gjorde idag en smoothie till frukost. Kokade ett par ägg också men orkade inte äta dom. Smiothien var så mättande! Här följer receptet:
1 avocado
1dl hallon
1dl kokosmjölk

Mixa med stavmixer till slät konsistens. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar