fredag 16 maj 2014

Jättegod äppelpaj, paleo!

God morgon! 
Idag vaknade vi till underbart väder på vår ö. Strålande sol, fågelkvitter och glada barn. Kan det bli bättre?!

Måste dela med mig av den äppelpaj jag gjorde i lördags.  Utgick från ett av min mormors gamla recept (otroligt gott och otroligt onyttigt) och bytte ut det som inte var paleogodkänt. Resultatet blev mycket gott!

Äppelpaj
4 äpplen
Kanel
200g mandel
1 tsk bakpulver
7 dadlar
1 ägg
100g smör eller annat fett

Sätt ugnen på 200 grader. 
Skala och skiva äpplena. Lägg ut i en smord pajform och strö över kanel efter smak. 
Mixa mandlarna i en matberedare tills de är finfördelade (det går bra att använda mandelmjöl istället för hel mandel). Lägg i dadlarna och bakpulvret och kör en stund till. Tillsätt även ägget och smöret och kör tills det är en jämn smet. Fördela smeten jämnt över äpplena. Baka mitt i ugnen 15-20 min. 
Servera som den är eller med kokosgrädde. 



Ska nog prova att göra vanliga kakor av denna deg, kan bli gott!!! Ska även testa att utesluta ägget, vet inte riktigt hur nödvändigt det var :-)

Ha en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar